Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Βρέθηκε σκελετός βρυκόλακα στην Ιταλία



Μεταξύ των πολλών θυμάτων της πανούκλας που βρέθηκαν στη Βενετία, στην Ιταλία, ανακαλύφθηκε και ένα με ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα, την αθανασία....



Αυτό το μέρος του σώματος και του κρανίου της γυναίκας αυτής, παρουσιάζεται με το στόμα της να είναι κλεισμένο από ένα τούβλο-μια τεχνική που χρησιμοποιούσαν τότε σε όσους ήταν ύποπτοι για βαμπιρισμό.

Είναι η πρώτη φορά που μια ερευνητική ομάδα ανακαλύπτει απολιθώματα από βρικόλακες. Ο Matteo Borrini, αρχηγός της ομάδας αρχαιολογικών ανασκαφών, στο παρελθόν είχε κάνει ανασκαφή ενός μαζικού τάφου βρυκολάκων γύρω στο 2006 στο νησί της Lazzaretto Nuovo. "Ήμουν τυχέρός! Δεν περίμενα να βρω ένα βρυκόλακα στις ανασκαφές μου." λέει ο ίδιος.

Κατά την περίοδο του Μεσαίωνα πίστευαν πολύ στους βρικόλακες περισσότερο επειδή δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την διαδικασία της αποσύνθεσης. Επειδή κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης ένα υγρό σαν αίμα βγαίνει από το στομάχι μέσω του λαιμού. Πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος για να το σταματήσουν αυτό ήταν να φράξουν με κάποιο τρόπο το στόμα. Έτσι εξηγείται το τούβλο στο στόμα αυτής της γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...